Shopping
Your cart is currently empty.
flori bucuresti

Cele Mai Populare Flori in Bucuresti: Ce Aleg Bucurestenii?

Bucureștiul, cu străzile sale vibrante și locuitorii săi dinamici, are o afinitate specială pentru flori. Fie că este vorba despre aniversări, ocazii speciale sau pur și simplu pentru a aduce un zâmbet pe chipul cuiva, florile joacă un rol esențial în viața cotidiană a bucureștenilor. Dar care sunt cele mai populare flori în București și ce simbolizează acestea? Haideți să descoperim împreună preferințele locuitorilor capitalei.

Trandafirii

Popularitate și Semnificație

Trandafirii sunt fără îndoială printre cele mai populare flori în București. Aceștia sunt adesea asociați cu iubirea și pasiunea, fiind preferați pentru ocazii romantice, cum ar fi Ziua Îndrăgostiților sau aniversările de cuplu.

Varietăți Preferate
 • Trandafirii roșii: simbolizează dragostea profundă.
 • Trandafirii albi: reprezintă puritatea și respectul.
 • Trandafirii roz: indică grația și admirația.
Zone și Ocazii

În cartiere precum Dorobanți și Primăverii, trandafirii sunt adesea comandați pentru evenimente elegante și romantice. În zonele mai tinere și dinamice, cum ar fi Centrul Vechi, Tineretului, Metalurgiei si nu numai aceștia sunt populari pentru întâlniri și ocazii speciale.

Lalelele

Popularitate și Semnificație

Lalelele sunt alese frecvent datorită eleganței lor și a gamei variate de culori. Aceste flori sunt asociate cu primăvara și reînnoirea, fiind perfecte pentru a înveseli orice ocazie.

Varietăți Preferate
 • Lalelele roșii: simbolizează iubirea adevărată.
 • Lalelele galbene: transmit veselie și prietenie.
 • Lalelele mov: sunt asociate cu regalitatea și noblețea.
Zone și Ocazii

Lalelele sunt populare în cartiere precum Cotroceni și Herăstrău, unde sunt adesea folosite pentru decorarea caselor și grădinilor. În zonele comerciale și de birouri, cum ar fi Pipera, Aviatorilor, Otopeni lalelele sunt frecvent întâlnite în aranjamente florale corporative.

Bujorii

Popularitate și Semnificație

Bujorii sunt flori de sezon foarte iubite în București, simbolizând prosperitatea, norocul și fericirea. Aceștia sunt preferați pentru evenimente speciale și decoruri festive datorită aspectului lor bogat și aromei plăcute.

Varietăți Preferate
 • Bujorii roz: simbolizează dragostea romantică și afecțiunea.
 • Bujorii albi: reprezintă puritatea și onoarea.
 • Bujorii roșii: indică respectul și bogăția.
Zone și Ocazii

Bujorii sunt foarte populari în cartierele selecte, precum Kiseleff, Floreasca etc unde sunt folosiți pentru decoruri de nuntă și evenimente de lux. În cartierele rezidențiale, cum ar fi Băneasa și Domenii, bujorii sunt adesea văzuți în grădini și aranjamente de interior.

Crinii

Popularitate și Semnificație

Crinii sunt cunoscuți pentru eleganța și parfumul lor delicat. Aceștia sunt adesea asociați cu puritatea și noblețea, fiind ideali pentru evenimente formale și ceremonii.

Varietăți Preferate
 • Crinii albi: simbolizează puritatea și virtutea.
 • Crinii galbeni: indică bucuria și mulțumirea.
 • Crinii portocalii: reprezintă pasiunea și entuziasmul.
Zone și Ocazii

Crinii sunt populari în cartiere precum Cotroceni și Herăstrău pentru evenimente oficiale și ceremonii. În zonele centrale, precum Victoriei, crinii sunt frecvent întâlniți în aranjamente florale pentru birouri și recepții.

Orhideele

Popularitate și Semnificație

Orhideele sunt flori exotice și rafinate, asociate cu eleganța și luxul. Acestea sunt perfecte pentru ocazii speciale și pentru a impresiona printr-un gest deosebit.

Varietăți Preferate
 • Orhideele phalaenopsis: simbolizează frumusețea și perfecțiunea.
 • Orhideele dendrobium: indică forța și determinarea.
 • Orhideele cymbidium: reprezintă eleganța și rafinamentul.
Zone și Ocazii

Orhideele sunt foarte populare în cartierele de lux, precum Dorobanți și Primăverii, fiind adesea alese pentru decoruri sofisticate și cadouri elegante. În zonele de afaceri, precum Pipera și Floreasca, orhideele sunt frecvent utilizate în aranjamente florale pentru birouri și spații de recepție.

Evoluția industriei florale în București este o poveste fascinantă, care evidențiază atât schimbările tehnologice, cât și influențele sociale și economice de-a lungul timpului. Iată câteva aspecte cheie ale acestei evoluții:

 1. Primele florării: În perioada medievală și timpurie modernă, florile erau cultivate și vândute în principal în piețe și târguri locale. Primele florării permanente s-au dezvoltat în oraș în secolele XVIII și XIX, odată cu creșterea interesului pentru grădinărit și ornamentarea spațiilor urbane.

 2. Industrializarea și expansiunea urbană: În secolul al XIX-lea, odată cu industrializarea și expansiunea urbană rapidă a Bucureștiului, cererea de flori a crescut semnificativ. Florăriile s-au dezvoltat și mai mult pentru a răspunde acestei cereri crescute, iar tehnologiile moderne de transport au facilitat aducerea de flori proaspete în oraș din zone îndepărtate.

 3. Schimbări tehnologice: În secolul al XX-lea, schimbările tehnologice au revoluționat industria floristică. Introducerea serelelor încălzite și a tehnologiilor de conservare a florilor au permis cultivarea și comercializarea anumitor specii de flori pe tot parcursul anului, nu doar în sezoanele lor naturale.

 4. Importanța economică și culturală: Industria floristică a devenit o parte integrantă a economiei Bucureștiului. În plus, florile au devenit o parte importantă a culturii și tradițiilor locale, fiind folosite în diverse evenimente sociale și ceremoniale.

 5. Adaptarea la schimbările socio-economice: În ultimele decenii, industria floristică din București s-a adaptat la schimbările socio-economice, cum ar fi creșterea comerțului online și schimbările în preferințele consumatorilor. Florăriile online au devenit din ce în ce mai populare, oferind acces mai larg la o varietate de flori și servicii de livrare comodă.

flori bucuresti

 

Bucureștenii au o gamă largă de preferințe când vine vorba de flori, fiecare tip de floare având semnificații speciale și fiind potrivit pentru diverse ocazii. Indiferent dacă este vorba de trandafiri pasionali, lalele pline de viață, bujori fermecători, crini eleganți sau orhidee rafinate, florile rămân un element esențial în viața și cultura Bucureștiului. Prin înțelegerea acestor preferințe și adaptarea ofertelor florale, florăriile online din București pot continua să aducă bucurie și frumusețe în viața locuitorilor săi.